Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla

de Miha in Ciorbe, 8 Aug 2009 | 15945 vizualizari

 

Nu stiu altii cu sunt...dar pe mine cand ma napadesc "amintirile din copilarie" ...inevitabil imi aduc aminte de borsul cu fasole.

Ancoooooo...pe tine te indopa mama cu ostropel,pe noi ne indopa cu fasole...:)))

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole uscata
  • 300 g sfecla
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata telina
  • verdeata:patrunjel,marar,leustean
  • cimbru
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 500 ml bors acru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla:

Se pune fasolea la inmuiat timp de 2-3 ore,dupa care se pune la fiert in apa rece.Se schimba apa de cateva ori,apoi se adauga la fiert ceapa,morcovul,radacina de patrunjel,telina toate tocate marunt sau date pe razatoarea mica.

Sfecla se da pe razatoare si se brezeaza cu 2-3 linguri cu ulei de masline.

Cand bobul de fasole se sfarma intre degete si sfecla s-a inmuiat,se pun toate impreuna,se toarna si borsul fiert inainte,apoi verdeata tocata marunt.

Se potriveste gustul de sare,se presara cu cimbru.

Se mai da o data in fiert.

Se serveste presarat cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Miha 1

25.08.2009, 15:25

Rivka,poti incerca sa acresti cu altceva,dar cred ca nu e acelasi gust.Dar macar iti faci pofta de fasole.

Miha 1

10.09.2009, 14:15

Si mie imi place cu varza,dar nu le place piticilor.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de tarhon